top of page
Search
Writer's picturePatricija Šimić

Potaknite zdrav motorički i tjelesni razvoj djece s Ključ Interijerom

Updated: Mar 19

Švedskim ljestvama



Djeca od 3.-11.godine švedske ljestve će koristiti za razvoj balansa, koordinacije i motorike.

Kod djece će se također razvijati kreativno razmišljanje te će naučiti kako rješavati probleme.

Djeca od 11.godine švedske će ljestve koristiti više za različite vježbe snage. Uz integriranje šipke za zgibove, poluvaljka za švedske ljestve koji će pomoći u eliminaciji kifoze kod lošeg držanja, korištenjem raznih elstičnih guma... djeca će razvijati svoju mišićnu snagu, ali i fleksibilnost i mobilnost što će pridonijeti zdravom razvoju posture.













Jeste li znali?


Redovito vježbanje značajno smanjuje rizik od bolesti krvožilnog sustava i dijabetesa što je osobito važno u dječjem razvoju. Čini djecu jačima i usmjerava im energiju te potiče koncentraciju.










Zidom za penjanje


Penjanje za djecu ima mnoštvo prednosti, osim što potiče jačanje svih mišićnih skupina, pridonosi i razvoju propriocepcije te razvoju samopouzdanja. Penjanje također zahtjeva koncentraciju te pomno planiranje jer dijete treba razmišljati gdje je najbolje postaviti nogu i ruku.












Strunjačom


Strunjače su u dječjoj sobi koja sadrži fitness kutak obavezan artikl, jer ponajprije imaju zadaću osiguranja od možebitnih ozljeda. Zato strunjača uvijek mora biti dovoljn veličine da osigura prostor ispod ljestava i zida za penjanje











46 views0 comments

Comments


bottom of page