top of page
Search
Writer's picturePatricija Šimić

Mali dom, veliki rezultati: Kako opremiti kućni gym

Danas je fizička aktivnost važnija i potrebnija nego ikad, vježbanje kod kuće postalo je popularan način održavanja kondicije bez potrebe za odlaskom u prepune teretane, no što kada imate mali prostor?

Savršeni kućni gym možete stvoriti i bez kardio sprava koje zauzimaju veliki dio vašeg prostora. Bitno je da je svaki rekvizit u prostoru multifunkcionalan kako biste zadovoljili potrebu za raznovrsnim i funkcionalnim treningom.

U ovom postu donosimo vam par rekvizita za funkcionalan trening ali i savjete kako opremiti mali prostor.





Švedske ljestve su savršeni rekvizit koji će zadovoljiti sve vaše potrebe vezane uz trening, a istovremeno zauzimaju jako malo prostora. Sve što vam je potrebno je malo slobodne površine na zidu, a dimenzije naravno prilagođavate svojim potrebama. Švedske ljestve vam omugućuju korištenje i skladištenje velikog broja dodataka (elastične gume, pull up bar, dip bar, poluvaljak za švedske ljestve...) a na njima možete raditi sve od treninga snage pa do treninga mobilnosti i fleksibilnosti.




Neizostavan dio svakog gym-a, pa i onog kućnog, je naravno strunjača.Osim naravno za trening, strunjačom možete dodati malo dizajnerskog štiha i tako raznim bojama, oblicima, dimenzijama unijeti poseban ugođaj u svoj prostor. Za manji kućni gym naša je preporuka korištenje preklopnih strunjača koje nakon korištenja možete lakše pospremiti, a da time ne zauzimate previše prostora.




SPUŽVASTI ELEMENTISpužvasti elementi raznih oblika ( valjak, poluvaljak, pravokutni ili kvadratni oblici) savršeni su za vježbe mobilizacije ali i za vježbe snage (jačanje mišića kvadricepsa nakon ozljede koljena, kao rekviziti u pilatesu...) te kao rekvizit u yogi. Naravno, bitna je gustoća spužve koja mora biti prilagođena namjeni rekvizita. Zahvaljujući velikom rasponu dimenzija neće ih biti teško uklopiti ni u male prostore.





Opremanje kućnog gyma u malom prostoru može biti izazovno ali kada prostor opremite funkcionalnim, udobnim i motivirajućim elementima, možete stvoriti savršeni mali kutak prilagođen sebi i svojim potrebama.


Josip Šimić, Cushy Design

16 views0 comments

Comments


bottom of page