top of page
Search
Writer's picturePatricija Šimić

Kako potaknuti dijete na fizičku aktivnost


SPORTSKI KUTAK U DJEČJOJ SOBI


Bilo da želite jednostavan fitness kutak kao na slici lijevo ili želite stvoriti kompletan avanturistički svijet kao na slici desno, sportski kutak idealan je za poticanje djeteta na svakodnevnu fizičku aktivnost.



PREDNOSTI SPORTSKOG KUTKA:


  1. Jedna od najvećih prednosti je što sportski kutak možete prilagoditi svakom prostoru i dobi djeteta.

  2. Mogućnosti su beskonačne. S obzirom na to da se sportski kutak sastoji od više različitih elemenata, djeca će razvijati različite motoričke vještine što je važno za zdrav tjelesni, ali i mentalni razvoj djeteta.

  3. Razvijanje i jačanje mišića na zdrav i zabavan način - sportski kutak zadovoljava potrebe djece svih dobnih skupina, a razni elementi omugućuju razvoj snage svih mišićnih skupina.

  4. Mobilnost i fleksibilnost - uz razvoj mišića djeca kroz aktivnosti poboljšavaju fleksibilnost mišića te mobilnost zglobova i ligamenata što je itekako bitno za pravilan rast i razvoj.

  5. Potiče dijete na kreativnost - različiti elementi omogućuju djetetu da svaki dan smisli nove i kreativne načine na koje će koristiti elemente svojeg sportskog kutka.





ŠTO SVE MOŽE SADRŽAVATI SPORTSKI KUTAK?


Ono što čini sportske kutke toliko poželjnima je što ga možete prilagoditi djetetovim željama i potrebama a istovremeno uključiti nešto i za ostale ukućane.


Bitno je da sportski kutak može pratiti djetetov rast i razvoj. Tako primjerice, ako radite sportski kutak za dijete mlađe dobi (3-4 godine je dob kada dijete može početi koristiti razne elemente sportskog kutka) na švedske ljestve možete postaviti tobogan koji će u kasnijoj dobi dijete koristiti kao dasku za trbušnjake. Isto tako dodatak na koji su bile obješene ljuljačke, karike, mornarske ljestvice... dijete od 8.godine dijete može početi koristiti kao šipku za zgibove i slične vježbe.


Svaki sportski kutak trebao bi sadržavati švedske ljestve, zid za penjanje i naravno strunjaču. Osim tih osnovnih elemenata idealni dodatci su karike, mreža za penjanje, monkey bar i mornarske ljestvice.


Više o elementima sportskog kutka pročitajte u blogu:





















80 views0 comments

Comentarii


bottom of page